KRYSSA MARIE DAHLSTRÖM eller PAULA BON

LÅT VÅRA KVINNOR ÅLDRAS MED VÄRDIGHET. -IDAG OCH IMORGON

Att vara pensionär i Sverige är tyvärr ganska tufft för många idag, men det är ofta än värre för kvinnliga pensionärer. Om detta skriver KD-Kvinnor Skånes Paula Bon och Marie Dahlström. Båda är kandidater till kommunfullmäktige i sina kommuner, Paula i Lund och Marie i Svalöv.

Att vara kvinna och pensionär idag är tyvärr inte alltid helt lätt. Många kvinnor har lägre pensioner än män idag. Dels för att det ofta är kvinnor som varit hemma med barn och därmed förlorat inkomst. Utöver detta så har lönerna för kvinnor tidigare ofta varit lägre än mäns, dels då kvinnor har en tendens att välja yrken med lägre löner men också pågrund av att kvinnliga löner har varit lägre än mäns löner.

Varje människa förtjänar att åldras med värdighet men för att man ska kunna göra det krävs det att man har en ekonomi att inte enbart överleva på utan att kunna leva lite på.

Som tur är så har såväl vårt parti som vårt kvinnoförbund flera goda förslag på hur vi kan låta våra äldre med speciellt fokus på kvinnor, få åldras värdigt.

FÖR DAGENS PENSIONÄRER

-Högre bostadstillägg för pensionärer, Kristdemokraterna har jobbat för och vill se en höjning av taket för bostadstillägg för pensionärer. Våra pensionärer ska inte behöva lämna ett hus de levt hela sitt liv i på ålderns höst för att man inte har råd bo i det hus man alltid bott i.

-Sänkt skatt för pensionärer: De flesta av våra pensionärer har redan tjänat vårt liv ett helt arbetsliv, oavsett om detta skett på en arbetsplats eller genom uppfostrandet av barn. Det bästa vi sättet att betala tillbaka i detta fallet är genom att just betala tillbaka, dvs genom lägre skatt för pensionärer.

FÖR FRAMTIDA PENSIONÄRER

-Utökning av antalet barnrättsår & automatiskt delad premiepension: För att de kvinnor som idag är ute i arbetslivet senare ska få en värdigare pension vill vårt parti att antalet barnrättsår ska utökas med ett år från 4 till 5. Utöver det vill vårt parti att premiepensionen automatiskt ska delas för föräldrar till barn som är 12 eller yngre.

På detta sättet straffas inte föräldrar för att de är hemma med sina barn de tidiga åren, hur vi än vrider och vänder på det är det är att vara förälder det viktigaste jobbet man ha.

Om du bor i Lund eller Svalöv och vill kryssa en kristdemokrat med hjärta för våra äldre, Kryssa Paula bon eller Marie Dahlström!

%d bloggare gillar detta: