ALLA SKA HA RÄTT ATT VÅRDAS MED VÄRDIGHET

Med 20 års erfarenhet från hemtjänsten vet Marie att situationen för våra äldre inte alltid är vad den borde vara och detta är en fråga som är viktig för Marie. Till vardags jobbar Marie i hemtjänsten och i kommunvalet för Svalöv kommun kan man kryssa Marie som står som ett av toppnamnen för Kristdemokraterna! Isåfall kryssar man en kandidat som tycker:

💸Att alla har rätt att åldras med värdighet. En väg att gå är genom det partiets förslag att sänka skatten för pensionärer så äldre har mer pengar att röra sig med och därmed större inflytande över sitt eget liv.

🗣Att alla inom vården ska kunna behärska svenska språket så att alla vårdtagare ska kunna förstå de som hjälper dom. Vården måste vara trygg för vår äldre generation och något som skapar trygghet är god kommunikation, en förutsättning för detta är att båda parter förstår varandra. Därför är det viktigt att all vårdpersonal kan behärska vårt språk.

🚻Minskade skillnader på mäns och kvinnors pensioner. Både män och kvinnor ska ha rätt att åldras med värdighet. Ofta har kvinnor lägre pension än män detta är något som kan åtgärdas genom en utökning av antalet barnrättsår och en automatiskt delad premiepension för föräldrar som har barn som är yngre än 12 år. Att ta hand som sina barn är minst lika viktigt som att tjäna samhället på annat sätt!

%d bloggare gillar detta: